Lid Cliëntenraad Mindfit

logo

Kom jij een keer met ons een kop koffie drinken? Thee mag ook (😉).

Mindfit is een onderdeel van de Dimence Groep. Cliëntenraad Mindfit behartigt de belangen van cliënten die gebruik maken van de basis GGz. Mindfit biedt ook langdurige hulp aan mensen, waardoor de situatie met die hulp stabiel is. Ook voor hen wil de cliëntenraad er zijn.

Veel hulp geven behandelaren tegenwoordig digitaal onder andere via e-health-modules. Thubble is een website voor hulp van Mindfit. De Cliëntenraad is er ook voor deze gebruikers van de hulp. Dat geldt ook voor de hulp van de Praktijkondersteuner Huisartsen (POH), die aangesloten zijn bij Mindfit.

Mindfit is te vinden in een groot gebied: van Utrecht tot Tubbergen en van Steenwijk tot Arnhem. Voor Zwolle zoeken we nog vertegenwoordiging. 

De cliëntmedezeggenschap werkt op basis van de Wet Medezeggenschap Cliënten Zorginstellingen (Wmcz). De wet verplicht de organisatie Mindfit om advies of instemming te vragen aan de cliëntenraad over een aantal onderwerpen. Soms is er sprake van verzwaard advies, soms geeft de raad ongevraagd advies. Op een aantal onderwerpen heeft de raad instemmingsrecht.

De Cliëntenraad Mindfit houdt zich onder andere bezig met de (strategische) plannen voor de komende jaren, de toegang en wachttijden tot de hulpverlening, de doelmatigheid van de modules, de hulp van de behandelaren, de tevredenheid van cliënten, de verbinding met andere organisaties etc. Het is daarom goed dat de raad ogen en oren openhoudt, om te zien en te horen wat er speelt en waar behoefte aan is. Cliëntenraad Mindfit deelt deze informatie (met managers en) directie. Geen klaagzang, maar samen werken aan het doel om de zorg voor cliënten en patiënten te verbeteren.

Wat vragen wij?

-Persoonlijke interesse en ervaring als cliënt van Mindfit en goed kunnen inleven in de behoefte van de doelgroep.

- Bereidheid om maandelijks te overleggen met de andere leden van de Cliëntenraad Mindfit en daartoe voorbereidingen te treffen.

- Dat wil zeggen: inlezen in de stukken en een mening vormen of op basis van signalen adviseren aan directie in het zes jaarlijks overleg.

- Bereid zijn om te netwerken en informatie op te halen van de achterban.

- Meedenken en -werken aan nieuwe vormen van medezeggenschap, zoals focusgroepen en digitale enquêtes.


Wat bieden wij?

- Onkosten- en vrijwilligersvergoedingen

- Een laptop (na drie maanden) in bruikleen

- Basiscursus WMCZ 2018 en andere cursussen om het kader te kennen

- Een teampje van deelnemers dat behoefte heeft aan nieuwe input

- Jaarlijks uitje

- De mogelijkheid om door te groeien naar de Centrale Cliëntenraad

- Inhoudelijke workshops en informatiebijeenkomsten van Mindfit of Dimence Groep.

Meer informatie: www.clientenraad.mindfit.nl

Of contact met de voorzitter Heico Klumpen: 06-42574075

Ondersteuner Huub te Braake: 06-13946731.

(Medewerkers en ervaringsdeskundigen die als zodanig werkzaam zijn, kunnen niet deelnemen aan deze cliëntenraad).